放工又搵好野食啦~今晚同友人去大圍食泰國菜。阿叔泰麵,呢間餐廳外觀同內里都有特別裝修,都期待船麵會唔會好食?朋友點了他們的招牌【豬肉船麵】,麵條鮮嫩有嚼勁,搭配上豐富的餡料如豚肉、炸豬皮、丸、芽菜、通菜等,湯底唔咸,有香葉,同花生碎,每啖都有少少唔同味道。而我點了【香葉肉碎蛋飯】,肉碎鮮嫩多汁,加埋煎蛋配白飯,送飯一流。我地都心思思想試唔同小食,就叫左【Sharing Platter】,包括香茅魚露雞翼、魚餅、蝦餅、雞棗、炸豬皮。每樣都即炸,燙口熱辣辣,每樣都有三件,份量都好足。最鍾意食蝦餅、雞棗、炸豬皮。飲品,我點左【香茅菠蘿特飲】,清新爽口,配埋我小食同主菜,絕佳搭檔。整體來說,每道菜色都極具泰式風味,服務人員也相當親切專業。如果想食泰國菜,呢間餐廳係非常不錯的選擇。
放工又搵好野食啦~今晚同友人去大圍食泰國菜。

朋友點了他們的招牌【豬肉船麵】
豬肉船麵