1K
2018-08-24 294 views
今日又嚟到新蒲崗開會,上次已經錯過了“成記牛什粉麵”,雖然沒什麼裝修,非常傳統粉麵店風味,仲要每時每刻都好多人,應該是一家不錯的粉麵店。我完成工作剛好3點3先有得食lunch,點都要嚟幫襯一下😉😉。正宗潮州牛丸點可以唔試,嚟到又點可以錯過 🤣🤣🤣。賣相都不錯,份量十足,湯底清甜,牛肚腍嫩,牛丸真係好爽彈,牛肉味勁濃,果然真材實料👍🏻👍🏻。小小插曲話說有一個阿婆,大概80歲有多,佢竟然要食牛腩粗,佢個女即時問「你夠牙力食牛腩嗎?」,阿婆回「牛腩夠淋,我食到呀~」,“成記”已經超過40多年的歷史,怪不得每個時段都咁多街坊幫襯

正宗潮州牛丸點可以唔試,嚟到又點可以錯過 🤣🤣🤣。

• 牛腩
  • 牛丸