2022-08-12
見到呢間灣仔新開食阿根廷ASADO,睇評分,無論呢間新店,同之前開嘅中環店評價都好好,決定試一試佢。Steak Tartare $198食過過唔同地方嘅牛他他,呢間ASADO味道有層次!放喺餐前送嘅麵包上食,口感更豐富,而個自家製汁 (牛扒都會再上),有畫龍點晴作用,滿意!Striploin 350g/12oz $388選擇困難,上網睇完食評,Ribeye、Tenderloin同Striploin都想試!結果揀咗有少少咬口又有油脂嘅Striploin。入口牛味濃厚,同時油香兼肉汁充足,今次order medium rare我覺得好適中,外面香口,中間肉好嫩滑,真高質!睇其他食評牛肉係全部由阿根廷空運到港,加上烹調洽到好處,令人回味。Pasta of the day $168講到問係「是日意粉」,冇得你揀,但真心都好好食,sor唔記得全名叫咩,總之係白汁菇意粉,上面有芝士,又係食到唔停口。我覺得一定要叫~ 有驚喜!真心要讚裡面嘅staff非常friendly,服務又好,有問必答,仲會主動關心你食得開唔開心。最正係一入去,問我哋係咪第一次嚟,答佢係,佢好有自信話「咁一定唔會係你哋最後一次。
Steak Tartare $198
Striploin 350g/12oz $388
Pasta of the day $168
真心要讚裡面嘅staff非常friendly,服務又好,有問必答,仲會主動關心你食得開唔開心。最正係一入去,問我哋係咪第一次嚟,答佢係,佢好有自信話「咁一定唔會係你哋最後一次。」走嗰陣仲講笑話你聽日再嚟啦,好親切。(以為所有staff都講英文,後尾發覺有個應該係識廣東話,但是但啦,講開英文轉返channel有啲尷,但自己暗笑)。
餐廳環境舒適,小餐館格局。價位上係高少少(上面所列為原價),不過訂位有優惠,值嘅!希望餐廳會keep到個水準~ 正如個staff所講,食完真係會回頭。