2019-12-12
今次就試試兩款期間限定新推出嘅雞蛋仔😻媽咪雞蛋仔近排又推出左啲新口味,係依個越嚟越凍嘅天氣之下點少得叫返兩底食下呢暖下身嘻嘻🥶可以轉去第二頁第三頁睇佢啲餡㗎😻========================紫薯番薯雞蛋仔🍠 $35冬天點少得食暖粒粒嘅紫薯同番薯兩隻薯,個人就相當鍾意呢款口味嘅雞蛋仔啦🍠認真呢一個配搭非常之暖胃兼飽肚🤤特別係佢入邊相當捉了每一粒滅入去都可以見到飽滿嘅紫薯或者番薯茸,冇空心嘅情況出現 🙅🏻♀️兩隻薯蓉都打得幾細滑,冇咗薯仔一粒粒硬身嘅口感,兩者混合起嚟都幾清楚食到分別兩種嘅味道而唔會重疊😋不過因為入面嘅餡了都幾滿嘅關係,雞蛋仔嘅外皮比起另一款嘅更快變淋唔脆,所以要食就趁熱啦!========================牛油果朱古力雞蛋仔🥑 $35作為12月新推出嘅雞蛋仔兼且我係超級無敵牛油果控點可以唔試🥑但係佢比我預期中嘅質素差啲😧雖然話係用咗新鮮牛油果打成蓉去整,但係眾所周知牛油果應該係生食,而唔係唔應該係加熱佢去食㗎,所以熱辣辣嘅雞蛋仔經高溫下自然會有陣牛油果嘅苦澀味,就算係加咗朱古力用佢嘅甜味都難以平衡返🥴=====================
紫薯番薯雞蛋仔🍠 $35
牛油果朱古力雞蛋仔🥑 $35
巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
再食過指數🏃🏻♀️:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻
服務正指數👩🏻🍳:👧🏻👧🏻👧🏻
環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 媽咪雞蛋仔 (紅磡)
紅磡民泰街36號地下K1B舖