2021-02-09
好食嘅嘢真係食幾多次都唔會厭,今日lunch又嚟到炑八幫襯食燒肉。 我哋點咗個春日燒烤套餐,呢個套餐係新年限定,仲有豬手送,真係又平又抵食,點可以錯過! 前菜小碟有泡菜、芽菜、酸蘿蔔等等,如果唔夠食仲可以再添加。 食燒肉前先食啲沙律先🥗,個沙律加咗柚子汁,味道好清新,車厘茄🍅鮮甜多汁,生菜新鮮爽脆。 最鍾意呢度好似韓國咁,可以任加粟米芝士🧀同蛋漿,蛋漿入面加咗泡菜,更加有韓式風味。粟米芝士建議大家可以燒耐少少時間,有少少焦黃脆身會更加好味。 個套餐有好多嘢食,有特級牛肋骨、貝身肉、韓式秘製醬油豬五花、雞爽肉、伊比利亞豬梅花肉同埋大紅蝦。🦐 先講講個特級牛肋骨,好長呀,有半隻手臂咁長。肉質軟嫩,肉味頗濃。 雞爽肉食落真係爽口,唔怪之得叫雞爽肉。 韓式秘製醬油豬五花🐷唔會太過肥,又嫩又多汁,燒到微微焦香更加能帶出其油香味。 伊比利亞豬梅花肉肉質鮮美可口。 大紅蝦🦐夠晒大隻,好新鮮,夠彈牙,蝦頭又好多蝦膏。 八爪魚🐙大大隻,新鮮彈牙,不過都幾辣。 新年套餐限時送嘅韓式豬手,雖然只係半份,但份量都好多,有十幾片,呢個係熟食,就咁食就得,唔需要燒,佢除咗可以就咁食,另外韓國人仲有另一種食法,就係
前菜小碟有泡菜、芽菜、酸蘿蔔等等,如果唔夠食仲可以再添加。
雞爽肉食落真係爽口,唔怪之得叫雞爽肉。
伊比利亞豬梅花肉肉質鮮美可口。
大紅蝦🦐夠晒大隻,好新鮮,夠彈牙,蝦頭又好多蝦膏。
八爪魚🐙大大隻,新鮮彈牙,不過都幾辣。
新年套餐限時送嘅韓式豬手,雖然只係半份,但份量都好多,有十幾片,呢個係熟食,就咁食就得,唔需要燒,佢除咗可以就咁食,另外韓國人仲有另一種食法,就係將生菜🥬、蒜🧄、青瓜🥒、青椒包住嚟食,可以減低油膩感,而且亦有多重味道嘅享受,感覺更加特別。