2018-04-19 360 views
限定驚喜~午餐 (一)~行完PMQ元創方, 出返上環閙市中心周圍搵好嘢食, 對於星期六,日嚟講,上環係比較多遊客同悠閒的遊人,至於辦公室上班一族通常都休息。 ~我們梗係諗住放假嘆吓,食吓好嘢, 不負眾人所望,搵到一間地點方便,好旺近MTR的世瑛大厦, 我們係比這間餐廳喺樓下的poster吸引住我們的。~餐廳侍應見我們推門入餐廳, 已好有禮貌地招呼我們座下。侍應即刻給我們熱茶,見到好靚的狗狗茶杯,原來侍應話係日本訂製的,見到枱面餐紙也是特別訂製。動物真係非常可愛, I like so much.~其實一入去就感覺舒服,地方也好闊落,店內座位不太多,但勝在夠寬敞,見到用木造嘅枱同倚,座下仲好舒服。~細看裝修好有西式簡單工業風格。 牆上見到有狗狗畫,海報,也有不少法斗狗狗的擺設,估計老闆一定係愛狗之人。~~~~~侍應即刻給我們午餐餐牌,我們一行8人,佢好有耐性話我地知今日午餐食什麼。其實我地食嘢就係要呢種好服務之麻,所以好緊要。我們一人點一個晤同嘅午餐。餐名已經晤係好記得,但有意粉,飯,牛,魚,溫泉蛋,鷄,另外看圖片見到個蝦PIZZA好特別,再叫多個薯條。我們叫完餐,傾吓計,在店內周圍角落影

限定驚喜~午餐 (一)

~

~侍應即刻給我們午餐餐牌,我們一行8人,佢好有耐性話我地知今日午餐食什麼。其實我地食嘢就係要呢種好服務之麻,所以好緊要。我們一人點一個晤同嘅午餐。餐名已經晤係好記得,但有意粉,飯,牛,魚,溫泉蛋,鷄,另外看圖片見到個蝦PIZZA好特別,再叫多個薯條。我們叫完餐,傾吓計,在店內周圍角落影吓相,大家都晤會覺得怪,老闆仲同我哋講:
歡迎影相,Great.

~

~餐來了,嘩,賣相好掂,每個餐配湯,沙律,我們見到真係太肚餓,個個食指大動,朋友話雞好滑,牛好有味,另外我第一吃溫泉蛋,個個食完係完全清哂個碟。
PIZZA也來,有驚喜,影相影相, 好立體,味道晤錯,同老闆傾過,原來係佢自己手造,GREAT.

~最後食完哂,老闆侍應也主動過嚟問岩晤岩吃,比D意見。我們欣賞老闆及員工由我地行入嚟到食完,每樣也肯細心地對每一個細節盡量配合客人,例如,我朋友見涷,佢主動問咗,關細D冷氣。另外一個朋友食完飯,侍應好快手攞牙籤嚟。讚。

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
於最近又食過晩餐, 又有另一種體會. 寫緊食評中~

~P.S.:【限定驚喜?點解有這標題,因為食店老闆不段創新地改進,我們幾個也在facebook搜尋左momo的食店fb 專頁的Page,又見到老闆供應新鮮晤同嘅食材,而呢一次係食於這年頭1月份,現在load返上一次限定午餐的相片,順便寫埋食評, 好食係大家有得揀的。看現在Lunch餐牌已有其他更多選擇呢。有下次
2018-01-21
$80 (Lunch)
  • Pizza