2021-06-06 783 views
📍吃什麼中環雲咸街75-77號嘉兆商業大廈地下A號舖.1️⃣.🤢鹹酥雞肉飯 Crispy popcorn chicken w/ rice💰$78.第二日返工 同事就帶我去食話咩拎咗米芝連 好出名是的 米芝連必比登榜上有名但其實婊子不嬲都麻麻識欣賞米芝連件食物可以好難整好特別 但唔包啱食anyways都試試佢.叫咗最無伏嘅鹹酥雞然後我收返無伏呢句佢隻鹹酥雞就係好特別但唔啱我口味同一般食開嘅鹹酥雞比 佢加咗隻唔知咩香料婊子無絕對味覺 再加上極討厭香料 我係食唔出咩黎總之就係啲我唔鍾意食嘅嘢成碗嘢有啲似비빔밥 連粉絲都有 我真係唔知佢做乜.2️⃣.🤓滷肉乾拌麵 Taiwanese braised pork noodle💰$65.點解會二訪呢係因為有個朋友路過中環黎搵婊子食晏咁婊子就搵咗啲出名/有gimmick嘅餐廳比佢揀佢揀咗呢間 ok咁咪陪佢食.上次食飯 今次食麵覺得佢個拌麵係好食過我第一次食嘅鹹酥雞飯.但出事嘅位在於佢限時係好多人排隊 限時都合理但佢限時竟然係得45min嘢都未食晒就催你走直頭係要倒晒啲嘢落肚咁明明我第一次去嗰時唔記得要咁趕.其實兩次去 我兩次都有食蛋餅 但兩次都無影相😂蛋餅好食
📍吃什麼
滷肉乾拌麵
鹹酥雞肉飯
2021-01-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$110 (Lunch)