2020-08-26 547 views
係限聚令之下,冇得食夜晚飯咁就唯有搵間餐廳食晏晝慶祝。之前行過睇個餐牌,覺得都幾OK所以就嚟食。嗰日兩點幾,就咁Walk in做完體溫探測就可以安排入座。坐低睇餐牌之制,偷望到隔離枱嘅菜式份量都唔算少,所以兩個人就叫咗兩樣野加野飲就ok 啦。Carbonara 碟邊附有一塊有溫度既麵包比你,意外地軟熟,再點埋個意粉啲汁嚟食,真係好正。意粉入面嗰啲Bacon唔係一小片而係有咬口嘅一粒粒。Fish and chip 嘅配菜竟然係青豆蓉。向來好討厭食青豆嘅我係壽星公嘅鼓勵下試咗一啖。意外地係幾好食架。另外有3個sauce 跟埋比你,分別有黑醋、沙律醬同茄汁。薯條不過不失,講到主角炸魚柳係外脆內軟,完全符合預期之中。 最鍾意係杯milk shake, 我哋叫咗杯Banana milk shake 加 花生醬!!! 估唔到香蕉同花生醬係咁夾,真好好飲丫!! 仲有杯 疏菜smoothie, 入面仲加左羽衣甘藍。不甜的係好清新的口味。完全係健康之選。整體用餐係滿意嘅。唔知係咪疫情嘅關係,是次堂食係免收加一服務費。

2020-08-23
Type of Meal