2024-12-12
經過金馬倫道的棋子燒鵝,裏面坐滿晒人,人氣鼎盛,質素應該有返咁上下,價錢經濟實惠,一於試吓!燒鵝飯坐低必定要點招牌燒鵝,陣陣荔枝柴香味的煙燻燒鵝,真的非常美味!煙燻的過程讓鵝肉吸收了荔枝木的獨特香氣,肉質鮮嫩多汁,外皮酥脆,帶有淡淡的甜香。最地道和傳統的風味就是搭配特製的酸甜梅子醬汁,讓人一口接一口,回味無窮。一人餐雙拼燒味 例牌(選2款)1碟真心超值!竟然可以食到我心愛的叉燒、燒腩仔,價錢又唔貴,大大碟份量好多。廣東燒味中,叉燒和燒腩仔都是非常受歡迎,味道鮮美。蜜汁叉燒外焦內嫩,醬汁甜中帶鹹,用五花肉製作,吃起來香氣四溢。燒腩仔的皮脆肉嫩,脂肪適中,搭配傳統黃芥辣,欲罷不能,搭配瀨粉非常好食!郊外油菜全日常餐如果唔想食廣東燒味飯,可以試吓棋子叉燒公仔麵、香滑炒蛋、牛油厚多士,十分惹味。然後再嘆埋杯茶餐廳香滑咖啡,即刻醒腦提神。
燒鵝飯
一人餐