訂了6:30食飯,去到得兩枱人。個場唔full, 但係想找人落單叫食物,等了好久都唔見人。終於等到有待應經過可以落單。一開始他已經唔耐煩,我們已經快快叫完食物,就打算叫酒飲。只係叫他推薦些日本酒,他就愈來愈唔耐煩,話每款飲落都差唔多味。其實我心想個場唔full, 你又唔係好忙,連介紹食物嘅耐性都無。我真係寧願用QR code 落單,好過受你氣。好彩刺身龍蝦拼盤係好味,所有嘅刺身都係偏向新鮮,係今晚最滿意的食物。不過牛舌串燒燒得唔平均,上嫩下老。免治雞軟骨串,正常發揮,但係就無燒香味,就好似用易潔鑊煎好。反而芝麻雞翼,就炸得脆口,明太子玉子燒係好食,這些相比其他幾款熱食好,送酒唔錯。由於地庫冷氣實在太大,又唔可以調細。食完刺身後,就愈坐愈凍。我們就叫多幾款熱食。不過我們一致覺得味道太唔似日式,反而似港式日本菜。如果一心想試日本居酒屋味道和風味,就真係唔好叫。首先係蒜蓉燒帶子,其次是壽喜燒牛肉鍋。我寧願叫明太子燒帶子或者其他。總括嚟講,試一次就足夠,食物質素平平。其次他們俾人嘅感覺係,只做熟人生意。生客連招待都免。如果打算慶祝,都係找其他店好些。

$550 (Dinner)
Celebration
Birthday