2008-09-14
爸爸話要請三姨媽來吃烤鴨, 一早預訂了檯, 所以一行六人, 七點多便來到. 剛好早前掛九號風球, 聽侍應說, 九號風球照常營業, 但也照常爆棚, 問你服未?!隨意點了幾味: 北京填鴨, 京燒羊肉, 叉子燒餅, 砂碢津白, 拔絲蘋果, 大家也應該夠飽了吧!叉子燒餅, 夠鬆化, 芝麻勁多, 好香, 正! 我們叫了配榨菜肉絲. 此味可以用薄餅包來吃也好好吃哩! 一人一個未食哂又經想下次再來食了. 砂碢津白, 也很入味, 清清的, 下次有機會要試煲翅呢! 例牌的北京填鴨也保持水準, 包著薄餅和京蔥等絕對是人間美味~~ 京燒羊肉, 全晚最喜歡的一味, 一層肥一層肉, 又夠香口, 又嫩又羶, 回味中...拔絲蘋果, 比上次好, 外表脆, 蘋果香, 食到飽還想吃呢! 好在叫部長留返個鴨殼, 第二晚在家來滾芥菜湯, 勁正!平均每人一百一十元, 抵呀!
一人一個未食哂又經想下次再來食了.
砂碢津白, 也很入味, 清清的, 下次有機會要試煲翅呢!
好在叫部長留返個鴨殼, 第二晚在家來滾芥菜湯, 勁正!
平均每人一百一十元, 抵呀!