2017-06-03 1966 views
放假約了好友行山!在寶琳出發,在附近搵咗呢間上海小店食早餐(實在食厭了港式早餐)搵咗呢間,去到商場外圍地舖,門面簡單白底紅字,入內光猛,桌椅簡單茶餐廳格局!店內無乜客人,我等埋朋友先落單!食物都以硬膠碟裝!好平實!熱豆漿($8)豆漿夠熱,味道微甜,而且好濃香豆味!正!鹹豆漿($14)朋友飲,佢話豆漿濃,但配料蝦米嗰啲唔夠多!一般栥飯($16)我喜歡栥飯,可惜呢個係失望嘅,糯米已經濕咗,唔夠乾身,油炸鬼炸唔透,入面啲粉未熟,好實唔鬆化,榨菜碎太甜,肉鬆又太甜,無咗鹹香嘅感覺!失望!鹵水蛋豆腐($28)熟蛋切半,但太熟所以太實,鹵水味又唔入味!蛋白硬蛋黃粉,炸豆腐大塊,入面仲嫩,索晒啲微鹹鹵水汁,好味!鹵水汁夠濃微鹹,好味!酸辣湯雲吞($32)酸辣湯夠味,微辣酸,配料夠但湯太浠,較水汪汪,雲吞皮滑,但餡料嘅肉碎質地好差,係啲急凍肉太趕解凍,啲肉汁已流失,加大量胡椒粉想蓋住啲雪味!差!只係食到胡椒味!店員姨姨幾親切,唔會催促,落單好快上晒菜!食物除了豆漿,其他都唔好味!
食物都以硬膠碟裝!好平實!

熱豆漿($8)豆漿夠熱,味道微甜,而且好濃香豆味!正!

店員姨姨幾親切,唔會催促,落單好快上晒菜!
食物除了豆漿,其他都唔好味!
2017-05-19
$49 (Breakfast)