尖沙咀厚福街已經變成一個美食小天地,雖然短短一條街,但已集合多國美食文化係呢度,由街邊小吃到高級餐廳都可以食到,近排仲有座新大廈係專做飲食,又多咗幾十間食肆進駐係度,真係啱晒D胃食朋友夠晒方便,今次我就去咗呢座大廈其一層,食愛喜歡嘅韓國小食呢度基本有齊韓式應有食物炸雞,小食同不可缺小啤酒再加埋特式飲品,我地呢D愛吃人士當然不會錯失機會,睇吓有冇驚喜又美味嘅食物,見到有新款口味炸雞,真係估唔到可以用來整炸雞,佢就係黃金鹹蛋炸雞,睇圖買相不錯就一於點佢品嚐一下味道如何未食已經聞到香濃鹹蛋黃嘅味道,趁佢熱辣辣先攞一件食啖先,炸雞表面已被鹹蛋黃包圍住,輕輕咬一啖已食到香甜鹹蛋黃而雞皮亦非常香脆,至於雞肉入口一樣咁嫩滑多汁,食落又幾惹味再來另一小食係RACBAG要咗韓式烤牛肉,芝士已經融化左係烤牛肉上面,再將香脆麵包摺埋就食得,入口食到鬆脆麵包,再細咬一啖已食芝士軟滑,而烤牛肉肉質細嫩加上經過烹調提升味道之餘,食得另一番風味之後泡菜薯條,薯條炸得金黃香脆,再灑上香濃芝士碎,係食前點上特製泡菜醬汁,食到泡菜嘅辛辣味之餘,亦食到芝士香滑,食得又幾刺激除咗食之外,都要飲番杯特色奶昔Cloudy (Yo

除咗食之外,都要飲番杯特色奶昔Cloudy (Yogurt)解解渴,藍色又帶一點白色好襯托奶昔呢個名一模一樣,飲落除咗奶嘅香甜滑溜,加上Yogurt清新又帶點開胃

又品嚐咗一餐特色韓國小食同特色飲料
$200 (Dinner)
  • 黃金鹹蛋炸雞
  • Racbag韓式烤牛肉
  • 泡菜薯條
  • Cloudy(Yogurt)