2020-06-03
呢間位於深水埗荔枝角道新開嘅餐廳,好識做宣傳,因為我喺唔同嘅社交平台都見到佢做緊$15優惠丼飯嘅推廣。由於餐廳喺Office附近,所以我就同同事行過去食個Lunch啦😃。可能係新開嘅關係,加上正值優惠期,餐廳中午時份坐爆場,好彩我哋啱啱有卡位坐。環境就係普通茶餐廳啦,都比較迫,而且我見到地下都幾多垃圾,衞生有待改善🙏🏻。講返正題,我哋嘅目標係$15優惠丼飯🤤,不過入到鋪頭後就唔係好見到個優惠。後尾有唔少客人一入嚟都大聲問清楚店員「係咪仲有優惠嗰個飯啊?」。大家係同路人,留意番餐廳張海報係寫呢個優惠做到「6月31日」㗎🤣!$15優惠丼飯係指定款式的,好似日日唔同。今日係炒蛋豚肉飯(原價$36),無論餸同飯嘅份量都幾多,男仔應該夠食。🐷豚肉片有連埋洋蔥絲一齊煮,幾好味,亦都有好多片。至於炒蛋,我自己本身唔係好鍾意配飯食,但同事話覺得幾香、幾滑,唔錯🥚。本身想嗌一人一個$15飯,但又有啲唔好意思,而且想試埋其他食物😉。其實餐廳整體定價都好平,午餐同常餐平均價係$4x。餐牌設計幾靚,清晰易睇,啲相仲影到啲食物令人流晒口水。其中公司常餐C個樣勁吸引,因為湯粉係意大利雜菜湯天使麵🥫。蕃茄湯通粉已經
餐廳店員人數都幾多,不過可能係新手,唔算特別醒目,反應有啲慢😅,多多加油。
總括嚟講,呢間「為食公司」幾唔錯喎,識得做噱頭嘢之餘,最緊要係本身食物味道幾好。丼飯原價$3x都抵食啦,雖然我自己就麻麻哋鍾意食飯。反而我更加推介常餐C,樣樣食物都好食,份量又多👍。我絕對會再嚟啊!題外話,佢份外賣餐牌成本小冊子咁,可謂心機之作🧡。