今次去尖沙咀,因為時間不足1小時,就喺附近隨便搵個地方食嘢,見到個名……古早味,諗下係咪可以食到傳統台灣風味呢,就一於呢間啦。佢喺二樓要搭𨋢上去。 地方算大 ,好似個小迷宮,但枱與枱之間有点迫。中午去,夠哂繁忙。我点了滷肉飯、嘉義雞絲飯, 分別都跟3個小食、1個湯、1杯$18以下嘅飲品。3個小食同餐牌張相,分別非常大,很失望,比手指尾還細的半棵西蘭花,幾片冇味青瓜,一粒不知什麼餡的炸丸子。西洋菜湯正常。滷肉飯有半隻鹵水蛋,2片黃瓜,台灣滷肉飯畀我嘅感覺係惹味,肉汁令我好想撈飯食,但係古早味嘅滷肉飯就冇咁嘅感覺😥滷肉味道正常,但分量少,不足以撈飯, 食到一半好似食白飯😥原來朋友嘅嘉義雞絲飯重差,小食係一樣嘅,冇味雞絲配上有点硬嘅飯,最後都放棄食唔晒。好彩還有杯珍珠奶茶,一般水準,但珍珠多少少就好啦。雖然小食有点失望,主菜一般,但每人平均$65,有飯、湯、飲品,價錢也可接受。但尖沙咀可以有很多選擇。

$65 (Lunch)