2019-07-12
呢間餐廳幾年前佢仲係舊舖既時候食過一次,記得啲味道都唔錯,今次朋友相約我再次來到這間餐廳,又可以一嘗這裡雞煲的味道!這間餐廳共有兩層,我們二人坐地下那層,一入門口就見到白兵係門口做接待,幾特別!看見這裡有個先食雞煲後打邊爐的套餐好似幾抵食,所以就叫黎試下!這個套餐包了雞煲、麵包蟹沙底邊爐、海鮮拼盤、炸魚皮、響鈴、豬肉牛肉、丸等等,食到超飽!雞煲點了bb辣,因為有小小唔舒服,所以冇叫太辣,bb辣都唔會冇哂辣味,仲有少少麻辣,食得過癮!雞煲黎左只需要等一陣,店員會幫忙整!雞煲內除了雞,還有紫洋蔥、芹菜等較香口的蔬菜,雞件唔會太細件而且都算幾多,而且夠入味!麵包蟹湯底邊爐,食完雞煲可以請店員幫忙收起雞煲,好快便呈上超香蟹味的湯底,湯入面有一隻都幾大隻既麵包蟹,好多膏,所以個湯超甜超香,友人唔小心都飲左一碗!海鮮拼盤,海鮮拼盤包括有海鮮、蟶子、生蠔、花甲、蜆、螺等,海鮮都好新鮮,爽口彈牙鮮甜!美國肥牛、豬肉片、牛柳粒,因為兩個人,所以份量唔算好多,但係已經好足夠!豬肉片幾有豬味,牛柳粒牛肉味濃,唔會好韌!手打肉丸、魚皮餃、豬肉餃、水餃等,肉丸食得出係自己整而唔係用機整的,牛味豬肉味會較濃。餃類
看見這裡有個先食 雞煲後打邊爐的套餐好似幾抵食,所以就叫黎試下!
手打肉丸、魚皮餃、豬肉餃、水餃等,肉丸食得出係自己整而唔係用機整的,牛味豬肉味會較濃。餃類都整得不錯,唔會好快散開!
魚皮、響鈴卷,兩者都係吸湯的食材,因為湯好甜,所以非常惹味!
蔬菜都好新鮮,配上這個很鮮甜的湯更加入味!
最後還送上甜品,非常滿足呢!
這餐食得非常滿足,而且雞煲也很入味,一定會再跟朋友再來!