2019-12-18 26 views
喺日本成日會喺小巷尋覓隱世美食,今次喺太子既巷仔都被我搵到充滿日本風味既串燒居酒屋🍶餐廳細細地好cozy,大約有15個座位。環境非常適合同朋友飲酒傾計。食物每樣即叩即做♨🥗 廚師特選沙律 $58每日由廚師特別挑選食材,今日係豆腐,配埋麻醬同醋,特別開胃。🐓 鹽燒雞肉串 & 雞尾 $38 & $30店內所有雞肉都係選用日本德島縣既阿波尾雞,肉質有嚼口而且肉味香濃。雞尾比雞肉既脂肪多少少,燒得好香入嫩滑。🐥 雞胸脆骨 $28呢款唔喺standard menu入面,係當日既廚師精選,食落好脆好爽🤗🔥 燒白鱔 $58我最中意食白鱔,凡有必叫,果然冇令我失望,燒得岩岩好,肉質好煙韌,味道都控制得好好🤤🐄 汁燒和牛柳粒 & 鹽燒豬肋條 $48 & $38最怕豬同牛燒得耐左就會韌,好彩師傅控制得好,非常易嚼,和牛既牛味好突出,冇比燒汁蓋過🐔 芝麻雞翼 $48新鮮炸起熱辣辣,食落有啲辣辣地,個皮超脆,用雞翼尖送酒一流🍘 燒飯團 $38好香既鰹魚乾味,再加左燒肉汁煎兩面,令成個飯團外層如飯焦一樣脆卜卜,入面既飯粒粒分明。

🥗 廚師特選沙律 $58

🐓 鹽燒雞肉串 & 雞尾 $38 & $30

🐥 雞胸脆骨 $28

🔥 燒白鱔 $58

🐄 汁燒和牛柳粒 & 鹽燒豬肋條 $48 & $38

🐔 芝麻雞翼 $48
新鮮炸起熱辣辣,食落有啲辣辣地,個皮超脆,用雞翼尖送酒一流

🍘 燒飯團 $38
$200 (Dinner)