2020-10-19
原來我同朋友曾經經過呢間居酒屋好多次,但係最近先知道佢既存在。一句總結︰超高質天丼!!舖入面座位唔多,充滿宮崎駿動畫既周邊,包括有Poster、畫、公仔等等,好有feel。店員喺客人離開之後會噴野清潔,非常乾淨。我同朋友嗌左海膽天丼、鰻魚天丼。MenuMenuMenuMenuMenu食物合照整體黎講,天丼超多餸!誇張到我哋要問店員拎隻碗,擺開啲餸先可以食到飯。餸包括有︰茄子、蛋、菜心、秋葵、冬菇、翠玉瓜等等。海膽天丼既話會多一舊茄子,有洋蔥圈同埋南瓜。值得點名讚既係南瓜超甜,菜心好好食。炸蛋係流心既,超好食,但係食既時候要小心,因為好熱。海膽天丼︰海膽係用左紫菜包住既,幾好食,略嫌紫菜唔夠脆身。鰻魚天丼︰鰻魚超正!有兩舊,幾厚身,炸左之後口感同味道都係一流既小店座位唔多,野食即叫即整所以要等。不過野食超正,極力推介天丼!下次再去試其他野食
一句總結︰超高質天丼!!
店員喺客人離開之後會噴野清潔,非常乾淨。
我同朋友嗌左海膽天丼、鰻魚天丼。
海膽天丼︰海膽係用左紫菜包住既,幾好食,略嫌紫菜唔夠脆身。