2020-10-13
住左將軍澳咁耐都唔知原來坑口村有間咁有情調同格局既意大利餐廳😍,餐廳乾淨整齊,侍應都好有禮貌,又經常自動加水,又會推薦當日廚師推介菜式👍🏼。.🥟意大利帶子鵝肝菌雲吞(6隻)💲188一上菜即刻聞到既香濃既鵝肝味🤤,醬汁超多 味道又濃厚,雲吞皮薄又煙韌,餡料好充足,仲有好多湯汁係入面添💯。.🍲新鮮紐西蘭青口(600g)💲198有8大隻,真係好大隻,半支西餐既叉咁大🤩!食材好上乘,每隻都好新鮮、爽口、彈口,仲全部都好漲卜卜好飽滿💯,罕有地採用白酒去煮而唔係忌廉汁,更加帶出到青口鮮味👍🏼。.🍝番茄汁海鮮闊條麵💲158非常之足料同高水準👍🏼,番茄汁唔會太酸或太甜,調味恰到好處💯,海鮮超多的,有盧魚片、帶子仔、大青口、魷魚圈、蜆肉,闊條麵唔會煮到太林,頗有咬口和彈性😋。.🍕番茄水牛芝士薄餅(L 14")💲188切開有8大塊,熱辣辣新鮮焗起好正,薄餅既底部又脆又薄👍🏼,雖然係芝士pizza,但有番茄醬平衡番,食落去唔會覺得好滯😋。.🥧Apple tart with macadamia supreme💲80超乎想像既酥皮,酥脆到不得了!甜度平衡得好好,仲有2大球既夏威夷果仁雲呢拿雪糕,擺盤有心思,整體
🥟意大利帶子鵝肝菌雲吞(6隻)💲188
🍲新鮮紐西蘭青口(600g)💲198
🍝番茄汁海鮮闊條麵💲158
🍕番茄水牛芝士薄餅(L 14")💲188
超乎想像既酥皮,酥脆到不得了!甜度平衡得好好,仲有2大球既夏威夷果仁雲呢拿雪糕,擺盤有心思,整體表現超高水準💯,真心拍得住酒店級數!
🍫Chocolate pudding with vanilla classic💲80
一砌開入面,裡面朱古力如泉水湧出🤩,流心效果冇得輸!朱古力味好rich,配埋2大球雲呢拿雪糕一齊食好perfect 💯。