2019-02-13 431 views
農曆新年跟朋友去拜年,順便飲茶吹下水,點知去到九龍城廣場間酒樓全部排長龍,等咗好耐都冇位..... 結果朋友帶咗我去食地道點心。 喺門口等咗大約十分鐘就有位,坐位比較迫夾,但人流較快, 所以我哋好快坐定定就叫點心食。 全部點心都係即叫即蒸,我哋三個人點咗六款點心, 分別係黑松露水晶餃、薑蔥牛柏葉、蟹子蒸燒賣、鳳爪排骨飯、山竹牛肉球及燒汁魚蓉茄子。 我特別推介鳳爪排骨飯及黑松露水晶餃, 排骨飯係用煲仔上,飯香軟熟。 另外黑松露水晶餃睇得出師傅手工,而且入口 淡淡黑松露香味, 其他點心都合格,比酒樓更加好食, 重點係茶位只需4蚊一位, 我哋醫飽咗個肚就再行去附近嘆咖啡。