2021-07-19
埋沒於海味街入面,一間好grand好靚既蠔吧。除左蠔之外,佢地仲有提供其他西式餐點,pasta,risotto,扒類等等。入門口既一幅畫作,係希望大家入到黎呢個環境,可以放鬆心情,唔好比其他事物影響到品嘗美食既時間同空間😌一開波我地先試左當日有提供既6種蠔先!6種蠔由淡至濃排列好,我食左其中3隻,最鐘意一隻叫Carina既蠔😋creamy肥美❤️朋友最鐘意Gillardeau,屬於普遍香港人鐘意食既一款蠔~經理推介左一款白酒比我地配蠔,呢隻酒甜甜地,一邊食蠔一邊飲,會taste到更濃郁既海水味👍甜辣糖衣無骨雞翼外層有些微糖漿感,但調味唔濃,少少甜,少少咸香。雞翼既肉煮得嫩滑,零雞腥味。香煎銀鱈魚配酸忌廉汁銀鱈魚只煎到略焦,入面既魚肉嫩滑,keep到肉汁。個醬汁奶油味濃,簡單得黎好好食❤️夏季蔬菜燴意大利飯好清新健康既一款risotto!擺盤好靚,好似一個盤景咁👍飯粒既口感恰到好處,而且唔會太濕。Tiramisu 忌廉比較輕身,唔會太甜同太膩,不過我個人比較偏愛重身同奶味強既cream多d🙈但朋友就話幾鐘意~底部既餅乾都有用心,浸過酒但唔會淋哂,入面仲有脆身既口感。
甜辣糖衣無骨雞翼
香煎銀鱈魚配酸忌廉汁