2023-04-02 151 views
離第一次到訪已經超過一年,今次二訪係因為對它念念不忘,街坊小店格局,品嚐美食之餘又有人情味,小編就最喜歡。今次嚟當然叫啲不一樣,冇失望之餘又有驚喜😍◇ 可樂餅(松露磨菇、蟹肉)𝘊𝘳𝘰𝘲𝘶𝘦𝘵𝘢𝘴(𝘔𝘶𝘴𝘩𝘳𝘰𝘰𝘮, 𝘊𝘳𝘢𝘣)可樂餅在西班牙係家常食物,亦係下酒小菜,這次選松露磨菇同蟹肉,松露蓉同蘑菇蓉混合味道更香,而另一款蟹肉,海鮮味仍在,而蟹肉味相當特出◇ 黑毛豬煙肉多士𝘗𝘢𝘯𝘤𝘦𝘵𝘢 /𝘸 𝘛𝘰𝘢𝘴𝘵這碟都係Today’s Special,試過後心諗好彩有叫,哇,黑毛豬煙肉比起我哋一般食到嘅煙肉不知好上幾多倍,它肥肉比例會多啲,但入口唔覺肥膩,可能被豬肉嘅濃郁烤香蓋過,而勁爽脆嘅多士更可以增加口感減低油膩感,小小一碟四件,份量剛好,小編就係喜歡這類西班牙菜◇ 精選魚塊西班牙短麵𝘍𝘪𝘥𝘦𝘶𝘢 𝘋𝘦 𝘗𝘦𝘴𝘤𝘢𝘥𝘰今餐最驚喜係這碟短麵,小編孤陋寡聞未試過,西班牙短麵似斷晒嘅廣東米粉,一樣爽口,但這裏味道更濃,烤過味道更香,薄薄一層份量剛好,而嗰三滴醬汁絕對係精粹,一定要混合麵一齊食,這樣件魚塊好似變咗配角😅不過件魚冇輸蝕,肉質結實爽口,滴一些檸檬汁鮮味更提升◇ 封門牛柳𝘏𝘢𝘯𝘨𝘦𝘳 𝘚
今次嚟當然叫啲不一樣,冇失望之餘又有驚喜😍

◇ 可樂餅(松露磨菇、蟹肉)
𝘊𝘳𝘰𝘲𝘶𝘦𝘵𝘢𝘴(𝘔𝘶𝘴𝘩𝘳𝘰𝘰𝘮, 𝘊𝘳𝘢𝘣)

◇ 黑毛豬煙肉多士
𝘗𝘢𝘯𝘤𝘦𝘵𝘢 /𝘸 𝘛𝘰𝘢𝘴𝘵

◇ 精選魚塊西班牙短麵
𝘍𝘪𝘥𝘦𝘶𝘢 𝘋𝘦 𝘗𝘦𝘴𝘤𝘢𝘥𝘰

◇ 封門牛柳
𝘏𝘢𝘯𝘨𝘦𝘳 𝘚𝘵𝘦𝘢𝘬
封門牛柳唔係在餐牌上,係店嘅Today’s Special,心目中都以為好似一般一塊上要自己切,原來他們已經幫手切開一片片上,見到牛柳肉呈鮮紅色已經心花露放,放入口嗰種嫩滑,唔洗問我哋幾成熟師傅已經幫我哋選最好最佳嘅熟成度,大推👍

◇ 西班牙油炸鬼
𝘊𝘩𝘶𝘳𝘳𝘰𝘴
外酥內嫩,加上溫尼拿雪糕嘅冰凍幼滑,朱古力嘅香濃,口感充滿奇妙
可樂餅(松露磨菇、蟹肉)
西班牙油炸鬼
可樂餅(松露磨菇、蟹肉)