2021-09-08
一家大細去完南華會打波,經過加路連山道看到有一間越南菜叫<春嬌>打完波好肚餓決定入去醫肚。店員十分親切主動為我們介紹菜式, 店內的環境很很舒適, 牆上更掛了不少越南的裝飾品。先來兩客小食越南春卷及雞肉串燒, 平時不太吃肉的小魔怪! 一不話說已經將串燒及風卷食進肚子中。春卷和串燒都很美味及香脆,怪不得那麼搶手! 春嬌火車頭叻沙- 有內涵又有外表 ~ 配料多到數不清….有牛丸、特厚豬腩片、生牛肉等等配料。本人勁鐘意食因為牛肉生生地先至嫩口,估不到的是竟然有兩舊大花膠~價錢親民而且高質素。香茅豬扒湯檬粉-湯底清甜無味精~ 豬扒超級大塊, 肉質鬆軟又有咬口,配埋香草葉一起吃又是另一種感覺。飲埋個荔枝冰就爽YY ! 珍多冰就好夠椰汁味,入口好順滑濃郁的椰汁令舌頭的辣一次過解曬~呢度嘅價錢都幾抵,食物又唔錯,下次黎銅鑼灣又多一個新選擇了。