平日去做Gym經過見到呢間泰菜餐廳🇹🇭,因為佢門口都擺咗啲糕點好吸引,好想試吓,今次一試就發現有驚喜。原來係泰國政府旗下既”Thai Select Program” 認可為全世界供應優質泰國菜既餐廳之一。入到去嘅環境都好整齊同乾淨,而今次就點咗下面呢啲菜式。泰式蠔餅 $88 🦪Thai Oyster Cake我覺得呢個係必點嘅,因為呢個係即叫即炸,上到枱超級金黃色,而且有我最期待嘅脆卜卜聲,同埋蠔仔嘅份量都唔少,另外佢配咗個泰式辣醬勁惹味。正宗泰式牛頸脊船粉 $88 🐄🍜Thai Noodles With Bull Neck Ridge總覺得係要配金邊粉先夠正宗,呢到既金邊粉好彈牙好掛汁,另外食得出係新鮮牛頸脊,口感好嫰串燒拼盆(各2串)豬、牛、雞 $120 🐖🐄🐓Platter 好大盆既串燒,而串燒既肉份量係唔會好少好薄,個牛既串燒熟度岩岩好,唔會過熟,呢個份量兩個人真係好合適。芒果糯米飯 $75 🥭Mango with Sticky Rice一嚟到嘅芒果糯米飯係暖笠笠嘅,所以一食個刻係好軟糯,椰味好特出,最緊要係一杯杯裝起好有儀式感,打卡一流。菠蘿冰 $30 🍍Pineapple

入到去嘅環境都好整齊同乾淨,而今次就點咗下面呢啲菜式。

泰式蠔餅 $88 🦪

芒果糯米飯 $75 🥭
Mango with Sticky Rice

菠蘿冰 $30 🍍
Pineapple Ice
呢杯菠蘿冰唔係好甜,而且都好多菠蘿喺底,同埋都大杯。

珍多冰 $30
Cendol Ice
唔係好多地方有得叫珍多冰,椰奶味好香,有好多班蘭粉條~

我覺得黎呢度食泰式蠔餅都值得,如果住喺長沙灣區,就更加方便大家食到識到泰菜,唔使特登去九龍城。