2022-08-12 20 views
家姐最近返新工,想有小小儀式感,我訂左佢最愛吃既鐵板燒,一於食餐好既🤭呢到地點好方便,柯士甸地鐵站行4分鐘就到達,餐廳環境算寧靜同舒服,一坐底店員就會倒茶,最有驚喜係人參茶+青檸🍵 酸酸苦苦既口感好解膩,感受到餐廳的用心♥️☆-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-☆❥前菜🥔薯仔沙律薯仔沙律加埋粟米同青瓜絲 ,好鐘意❥前菜-沙葛口感好似爽脆既雪梨,清涼爽口,特別開胃❥十八層海膽杯-必點!餐廳招牌菜🫶🏻高身長杯內放滿十八種各式各樣嘅食材 包括北海道紫海膽、松葉蟹肉、三文魚子、帆立貝、藍鰭吞拿魚拖羅蓉、凍磯煮鮑魚、櫻花魷魚、牡丹蝦等等 面層有燒白飯魚脆片香脆可口,加埋海膽一齊食,口感非常豐富! 鮮味十足,師傅既用心之作 大力推薦🫶🏻❥龍蝦兩食先將新鮮龍蝦起肉,一半用來炒龍蝦膏,龍蝦尾就火炙再加入香濃芝士食,龍蝦肉質彈牙,好鮮味爽口,我突然鍾意食龍蝦膏炒的做法🤭濃濃既蝦膏,非常邪惡😂❥鰻魚 魚身皮脆肉嫩,第一次食到咁脆既魚皮,加埋鰻魚汁,正!❥櫻花蝦蟶子蟶子夠大隻, 肉厚彈牙,上面鋪滿左師傅條仔過既櫻花蝦🦐鮮味十足!❥海膽蟹蓋呢個蟹蓋成為全晚我最有驚喜而且印象

❥前菜🥔薯仔沙律
薯仔沙律加埋粟米同青瓜絲 ,好鐘意

❥前菜-沙葛
口感好似爽脆既雪梨,清涼爽口,特別開胃

❥十八層海膽杯-必點!

❥龍蝦兩食

❥鰻魚
魚身皮脆肉嫩,第一次食到咁脆既魚皮,加埋鰻魚汁,正!

❥櫻花蝦蟶子

❥海膽蟹蓋
呢個蟹蓋成為全晚我最有驚喜而且印象深刻的一道菜,店員一上枱就會火燒面層既紙,拍完片自己都睇幾次😂裏面有啖啖既蟹肉、蟹膏、三文魚籽、海膽同魚子醬,濃濃的蟹膏,味道口感好豐富,太邪惡了吧🤓

❥燒野菜
有南瓜、露筍、木魚茄子,車厘茄,最喜歡小紫薯夾棉花糖😝好特別 。

❥豚肉荔枝串
意想不到地夾,荔枝嘅甜,多汁,頓時覺得豚肉唔太漏,前段食咗太多邪惡野,荔枝平行左油膩感👍🏻

❥炒飯
見到蘭王雞蛋已經知好西,原來真係好飽,但炒緊聞到好香,食落去竟然有黑松露味,搞到我不停追住食🤭蘭王煎蛋吉穿佢啲蛋黃汁流晒出嚟,橙黃色既蛋黃撈埋炒飯,不得了!

❥特色紙包花膠羊肚菌蜆湯
自家制每日新鮮熬製既湯, 好清甜, 仲有花膠添👍🏻