2023-06-05 203 views
搬入新田居住有一段日子,成日聽街坊講呢間餐廳好好食,平時揸車經過已經覺得餐廳門口裝潢好有氣勢,好想去試,襯朋友入黎元朗探我,即提議去試下,book枱時店員話有免費泊車,我地一行4個人叫左以下幾款野食💕🦢炭燒燒鵝皇 (半隻)$288用自家炭火烤製,燒鵝皮脆肉嫩散發陣陣炭燒香氣,每咬一啖,鵝油甘香充斥口腔每一個角落,鵝肉仍能保留肉汁,而且燒鵝肉質嫩滑肥瘦適中,味道香濃,再配上自家調製嘅梅醬,既可減去油膩感,更進一步打開我地嘅胃口,愈食愈滋味💕🐟深海龍躉兩食 $4381️⃣碧綠炒班球優質食材配上大廚功架,𣎴論龍躉班球,定係配菜雲耳、西蘭花,炒嘅火喉都控制得恰到好處,「鑊氣」十足,龍躉肉大大塊,咬落去啖啖肉而且爽滑彈牙,係不添加味嘅烹調下,更能突顯龍躉原鮮味,相當精彩!2️⃣陳皮蒸頭腩龍躉最肥美鮮嫩的位置,要數魚腩,呢個部位肌纖維緊實豐富,口感尤其正,用蒸煮嘅方法來烹調魚腩,入口特別鮮嫩 ,彈性十足,還散發出陣陣陳皮香氣,甜鮮味道被進一步提升💕🐔乾蔥豆豉雞煲 $168上菜時已香氣撲鼻,配料豐富而且爆得好香,有乾葱、香蒜、豆豉,配上嫩滑雞肉,成個煲熱辣辣上,非常惹味,令人愈食愈想食,真係色香味俱全💕🥘名

炭燒燒鵝皇

乾蔥豆豉雞煲

💕🐔乾蔥豆豉雞煲 $168

名門太子炒飯

💕🥘名門太子炒飯 $128
以餐廳名為名,係招牌菜式之一,果然名不虛傳,廚師火喉控制出色,炒飯粒粒分明之餘有濃郁蛋香,不會過乾,油感亦不重,調味香鹹滋味,蟹籽份量亦相當慷慨,值得推介

💕🥬椒絲腐乳通菜 $118
通菜新鮮爽脆,廚師炒得非常出色,保持到通菜翠綠之餘,加上腐乳嘅鹹香、椒絲嘅微辣,味道可口滋味,連平時唔鍾意食菜嘅朋友都難以抗拒!
  • 炭燒燒鵝皇
  • 名門太子炒飯