2009-05-17
1981 views
我同男朋友係牽晴間住客,每個星期日都會O係依度食早餐或者午餐!話說十二月一個星期日下晝點幾兩點鐘~我地一齊落樓到依間野飯LUNCH~因為貪佢夠近,求求其其食一餐就算!!我地平時都會食佢D 公仔面餐,果日突如其來GE一時興氣,所以叫左個羊腩煲~其實我都覺得下晝食廿腩煲怪怪地咁~但又想食MA黎到之後,其實羊腩煲無咩野~如果要求佢好好食,對佢係唔公平~話晒佢都只係一間屋村茶餐廳ONLY~~想要高質素食物,無可能~個煲過得去, 但佢跟煲果個白飯就真係.......................差到唔可以再差~食飯去,面頭果層飯暖暖地~~都算勒~~食多幾啖~D飯痴實一舊舊,仲要凍凍地,好硬咁~~好明顯係隔夜白飯~~我同我男朋友食食下都唔想再食~仲要有一碗飯係自己加GE~唉~~~~食到唔想再食,所以求其食晒個煲就算~最搞笑埋完單果陣, 忍唔住同櫃面個阿嬸講問佢D 飯係咪隔夜飯~凍冰冰,一舊舊,痴實晒咁~好明顯就係LA~禁埋有個阿叔伙記埋黎,個阿嬸問大叔~阿嬸同番我講話D飯係朝早煲架喎~勁丫,佢連白飯都可以煲到咁GE野~即日煲都可以咁樣,打死我都唔信囉~仲要打開眼講大話~講真,我唔係隔意食隔夜飯,
話說十二月一個星期日下晝點幾兩點鐘~
我地平時都會食佢D 公仔面餐,果日突如其來GE一時興氣,
食飯去,面頭果層飯暖暖地~~都算勒~~食多幾啖~
D飯痴實一舊舊,仲要凍凍地,好硬咁~~好明顯係隔夜白飯~~
食到唔想再食,所以求其食晒個煲就算~
凍冰冰,一舊舊,痴實晒咁~好明顯就係LA~
仲要打開眼講大話~講真,我唔係隔意食隔夜飯,
但佢比隔夜飯人食都唔好好似驚死人食唔出係隔夜白飯~
仲要死撐唔認~~~~不知所謂~請好好檢討一下
有時恃住果度得佢一間就咁~咁唔得囉~請尊重食客!
好容易比人淘汰~~食物質素好緊要~雖然係一個白飯ONLY~
講番句公道話,佢D 燴意粉都食得落口!
不過自從食過隔夜白飯後,就無再去過LU~亦唔打算再去~
況且成個粉嶺禁多野食,唔係得佢一間!!