2017-11-21
一直都有幫襯開御龍軒,近期佢地推出左外賣服務,仲要俾按金就可以送埋個爐同個煲過黎,真係方便到無朋友。前幾日成班朋友突然話打邊爐,又無人肯去買嘢,所以就試下御龍軒個外賣火鍋!落完單之後大約一個鐘左右就送到👍🏻仲要包埋碗筷,醬料免費供應,免加一免茶芥 仲要可以慢慢打住機hea住食,真係抵過堂食食嘢除左味道,視覺真係都好重要,諗唔到外賣火鍋都可以咁靚仔哇! 全部食物都整整齊齊,超級新鮮海蝦,野生竹笙,棉花魚肚,白鱔片,手切牛,手切牛頸,黑松露墨魚滑,黑松露餃,花甲,脆炸嚮鈴,黑豚肉,桂花蚌,鮮鵝腸,鮮粉腸,冬瓜件,皇帝菜,西洋菜,桶蠔乜乜乜醬料都絶對唔孤寒我地當目14人,叫左2個湯底,有辣有唔辣,任均選擇麻辣大內鍋,同堂食一樣出色,香味十足,一上鍋簡直不得了跟住再黎個女士恩物,花膠燉雞鍋,依個鍋係靚仔老闆誠意推介,老闆話個湯底每日燉出黎無味精,又足料,又好味,飲完湯食完料先再加清湯打邊爐,所以我地每次都會叫依個湯底,估唔到外賣都完全無失場,保持水準,真係自己响屋企整都要依個價啲花膠真係大大隻,膠質重,唔係流料黎㗎❣️個鮑片又係不得不提,雖然開好左加埋外賣時間,但仍然保持到爽口感覺同埋食落依然鮮
落完單之後大約一個鐘左右就送到👍🏻
食嘢除左味道,視覺真係都好重要,諗唔到外賣火鍋都可以咁靚仔
哇! 全部食物都整整齊齊,超級新鮮
我地當目14人,叫左2個湯底,有辣有唔辣,任均選擇
麻辣大內鍋
麻辣大內鍋,同堂食一樣出色,香味十足,一上鍋簡直不得了
花膠燉雞鍋
花膠燉雞
啲花膠真係大大隻,膠質重,唔係流料黎㗎❣️
鮑魚
個鮑片又係不得不提,雖然開好左加埋外賣時間,但仍然保持到爽口感覺同埋食落依然鮮味十足😋
黑松露墨魚滑,一睇就知好彈牙呀,唔知係咪鮮打關係,食落都仲係非常彈牙,唔會散晒好粉嘅感覺,黑松露味仲要好重,睇下啲點點😀真係好多黑松露㗎
掛住食都無影到好多相,連我至愛嘅必食黑松露餃都唔記得幫佢留倩影!
不過唔緊要一定有下次,下次再影過
開飯最緊要,我地唔客氣喇