2021-11-13 82 views
同朋友今日喺尖沙咀行街,突然發現依間居酒屋,睇落唔錯,就入嚟試吓😋居酒屋嘅裝修參考左日本魚市場,幾有特色。首先我叫咗雞泡魚乾做前菜。雞泡魚燒得好香。食落口好煙韌,甜甜地,送酒一流。之後我地海老三本天婦羅,有蝦天婦羅同埋蔬菜天婦羅。麵漿落得唔多,天婦羅食落去都好鮮味。壽司雜錦盒:三文魚三味,火灸三味。壽司係師傅喺我哋面前即場手握,我哋都好鍾意食火灸壽司😋😋帆立貝系列:帆立貝刺身,帆立貝壽司。帆立貝好鮮味、好肥美,食落去啖啖肉,口感十足🤤另外我哋都嗌左一個主食:白咖喱吉列黑豚丼。白咖喱比較濃稠,吉列黑豚炸到啱啱好,中間嘅黑豚好多肉汁,肉質都好鬆化。但係依個丼都好大碗,食定我哋都飽飽地😂另外,我地叫左鐵板和牛粒。和牛粒加埋炸蒜片一齊食,真係好惹味!和牛粒煎到外香內多汁。最後,我地叫左明太子玉子燒,又係可以睇住師傅即場整俾我哋食😆 濃郁嘅蛋香,內裡煎到半熟嫩滑,玉子控千祈唔可以錯過!

居酒屋嘅裝修參考左日本魚市場,幾有特色。

雞泡魚乾

三文魚三味、火灸三味
帆立貝刺身、帆立貝壽司
鐵板和牛粒
明太子玉子燒
  • 玉子燒(明太子)