2023-11-13 55 views
聽朋友講最近浸大有間餐廳好好食,咁岩今日要去九龍塘做嘢,放工可以同男友黎浸大尋找下讀書嘅回憶,雖然唔係浸大出身,不過行入大學都係滿滿回憶浮返出黎。本身行左入大學搵路有啲難搵,走果時發覺唔行入大學會易搵好多,夜晚好多同學仔都放左學無咩人,不過都有幾枱客係到,傾計好合適,環境播住90後一定聽過嘅英文歌,好有feel!睇到menu都係唔想煩,叫左個二人餐。63度溫泉蛋配松露忌廉汁炒雜菌超好食,蛋黃好靚,中意食蛋嘅一定要叫,個蛋篤穿撈均之後個汁勁滑,雜菌好香,份量以前菜黎講都足夠。風味薯條薯條勁大兜,黎到都嚇親,應該4個人都夠食。配左黑松露醬同茄汁,黑松露醬好開胃,一條接一條最後竟然食得晒。餐湯聽唔清侍應講,好似係西蘭花湯,好香好滑,上面係配左3粒蒜蓉包好香脆,吸左湯都唔會淋晒,好抵讚!巴馬火腿薄餅呢個pizza個皮我勁中意!係香脆嘅薄皮唔會食到好漏好飽,火腿好香唔會乾,配埋火箭菜口感好豐富,成件事會fresh左。鴨白湯手打意粉見menu呢個係推介,所以就點左,個湯好香蒜蓉味,鴨肉好淋唔會好硬,呢碟意粉最精華係個意粉!佢個手工意粉我無係第二到食過咁特別,唔會煮得好淋之餘重要有咬口,係有彈力果隻

睇到menu都係唔想煩,叫左個二人餐。

63度溫泉蛋配松露忌廉汁炒雜菌

風味薯條

餐湯

巴馬火腿薄餅

鴨白湯手打意粉
見menu呢個係推介,所以就點左,個湯好香蒜蓉味,鴨肉好淋唔會好硬,呢碟意粉最精華係個意粉!佢個手工意粉我無係第二到食過咁特別,唔會煮得好淋之餘重要有咬口,係有彈力果隻,好想知係咪佢地自己整!真係超好食!

最後重有兩杯飲品,檸茶不過不失,檸檬新鮮。我果杯係熱杏仁北海道鮮奶,開頭以為同杏仁露會好似,但佢滑好多,重帶有日本奶果種甜味勁正。
最重要係呢個餐真係好抵食,埋單先$427已經加左一。如果係呢頭返工返學想搵地方聚會傾計吹水,呢間真係首選!

睇Menu見到佢地有活動tag share follow ig同fb就送飲品,大家去幫襯前可以做下功課先啊!
2023-11-09
$213.5 (Dinner)
  • 鴨白湯手打意粉 慢煮鴨胸