2023-05-29
紅磡呢區好多隱世美食😗今次就試下呢到嘅米線🥰呢間貴緣小鍋米線係米線關注組已經好出名 估唔到除咗荃灣呢個米線天堂之外 呢頭都有咁好食嘅米線!🤩❤️食物 今次同朋友分別嗌咗兩碗4餸米線 配菜分別有 螺旋藻、蘿蔔、豬軟骨、蟹柳、腩肉、貢丸、豬紅、響鈴😋米線冇特別嗌煮冧 但都偏冧 中意食爽食啲嘅記得落單嘅時候講聲啦⚠️秘製腩肉味道醃得啱啱好😚唔會太咸而搶咗米湯同湯底嘅味 同埋脂肪比例較少😛食完冇咁大罪惡感🤣湯底分別嗌咗…▪️麻辣湯米線 小辣▪️酸辣湯米線 小小辣 多酸 兩個湯底都好夠濃郁😆最緊要唔會好油 米線份量都好大🫣細食啲嘅朋友建議嗌少米小食🌋貴緣雞絲火山 雖然比我本身expect嘅細份 但其實都好夠兩個人食🫢呢款之外仲有隻唔辣嘅version 但個人認為呢個一啲都唔辣🥹🧄蒜泥白肉蒜泥比例較少 肉就比秘製腩肉肥少少 相對出面其他蒜泥白肉 呢間就冇咁辣如果再辣啲 就會更加惹味😋💛飲品 🥛豆漿 🤎環境 8/10🤍服務 8/10呢到採用QR code落單 送餐速度好快🙌🏼
❤️食物
湯底分別嗌咗…