2023-08-28
📍Brick by Brick(中環)中環士丹頓街21號後巷今日同家姐係中環做運動,做完緊係要搵好嘢食嚟補償下,咁辛苦做運動都係為咗食。呢間好嘢收得好埋,搵咗陣先搵到,嘢食好味又有賣相,值得去搵嚟食🤤🤤👉日式海藻沙律 💰$98🤤🤤🤤🤤.8/5炎炎夏日,食個沙律醒神下,色彩繽紛嘅新鮮沙律菜,咬落滿口菜汁,非常Juicy,紫色海藻新鮮又爽口,清新開胃,唔覺唔覺好快就食哂👉火熱砂煲肉骨茶 💰$165🤤🤤🤤🤤.5/5沸騰住砂煲上枱,要放一放先好擺入口,肉骨茶清甜得嚟又好香濃嘅藥材味,飲得出完全係無味精,肉仲熬到好入味,又夠淋同有軟骨咬口,配有一小碟自家製蒜泥,可自行調配肉骨茶濃度,個人覺得唔配最飲出原汁原味,配埋白飯同油炸鬼,浸落湯度食就一流💕💕👉招牌喇沙烤雞 💰$258🤤🤤🤤🤤.8/5做完運動食返啲蛋白質,烤雞原隻上,即叫即烤,需時一陣子,食好嘢當然要等,烤到雞皮金香可口,雞肉嫩肉多汁,淋上招牌喇沙汁惹味得多,連伴碟菜都煮得非常入味,食到好滿足回頭: yes!!! 小店勁有heart,食材配搭全部都好鐘意🤭店員態度勁好!!肉骨茶 #喇沙 #brickbybrick #中環 #sohohk #
中環士丹頓街21號後巷
🤤🤤🤤🤤.5/5
👉招牌喇沙烤雞
💰$258
🤤🤤🤤🤤.8/5
肉骨茶 #喇沙 #brickbybrick #中環 #sohohk #多國菜 #香港美食 #派對場地 #派對 #慶祝 #包場派對 #包場服務 #hkig #hkfoodie #diningcityhk