2018-07-18 335 views
呢間真係隱世餐廳,如果唔係收工上openrice搵鰂魚涌有咩好西食都唔知有間餐廳係工業大廈入面。入到去餐廳唔算太大,侍應好熱情咁招待我地就坐,一轉彎就比牆上面嘅畫吸引左,所以同侍應講可唔可以坐牆隔離,好有外國feel。除左本身配搭左既set dinner之外,餐單上嘅主菜、意粉或者飯等等都可以加$48升級做套餐,有餐湯、餐包、甜品同餐飲。叫左法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁同聖路易斯豬肋骨配蜜糖燒烤汁。牛尾湯(是日餐湯)頭盤先黎個牛尾湯,成碗湯真材實料,真係有牛尾架!味道帶有小小番茄味,牛肉味重。餐包連餐包餐廳都唔會hea,係煙肉餐包,熱辣辣,好香麵包味,而且食落好鬆軟,我好鍾意。法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁 $158主菜方面,意粉黎到蟹膏蟹肉香味好濃,而且意粉撈滿哂蟹膏同埋蟹肉,無論睇落定食落蟹味都好濃,十分足料,食落又唔會太濟。聖路易斯豬肋骨配蜜糖燒烤汁 $218豬肋骨配燒烤醬係必須,因為甜甜地,食落啖啖肉,食到lamlam利。隔離配菜有配薯角,薯角食落霖身,配埋沙律醬食好夾。榛子朱古力蛋糕 (甜品) 當我地已經食到好飽既時候,套餐仲包甜品啊!排盤都幾用心,榛子朱古力蛋糕一入口即刻講左

牛尾湯

牛尾湯(是日餐湯)
法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁
法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁 $158
聖路易斯豬肋骨配蜜糖燒烤汁
聖路易斯豬肋骨配蜜糖燒烤汁 $218
榛子朱古力蛋糕
榛子朱古力蛋糕 (甜品)
當我地已經食到好飽既時候,套餐仲包甜品啊!排盤都幾用心,榛子朱古力蛋糕一入口即刻講左句‘哇!係金莎既味道!’蛋糕層層分明,口感軟滑,仲有d榛子黎同脆脆,味道唔會太甜!細細舊岩岩好!

最後飲埋杯餐飲真係飽到行唔到,十分滿足,總括黎講呢間隱世西餐廳無論食物環境定係服務都十分有心同用心,兩個人食左咁多野500有找,CP值超級高啊!
牛尾湯
法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁