2023-01-24 2681 views
🌃 餐廳為日本菜居酒屋,位於大圍下徑口村, 鄰近於港鐵顯徑站, 位置十分隱世, 餐廳環境以工業風設計,枱櫈以木色為主調, 以二至四人枱為主 , 設有室內及室外座位選擇,餐廳提供各式串燒、鍋物及燒物,亦有多款壽司及丼飯選擇。.🌀🥚🍚 旋風蛋慢煮鰻魚丼💲 98👉 本身以為一股旋風吹走咗鰻魚, 所以消失了🤣, 一打開個旋風, 原來是旋風淹沒了鰻魚, 鰻魚都有很多件,食落都算肥美, 身為鰻魚控的我覺得好正呀, 而旋風蛋都幾creamy, 也保留著蛋汁, 用嚟撈飯真的不錯。.🥑🍙 三文魚牛油果卷💲 78👉 一份有六件嘅卷物, 壽司飯捲著三文魚粒, 上面加了牛油果同埋三文魚子😍, 身為牛油果控嘅小編, 我覺得係必點嘅卷物, 坊間有個牛油果傳說, 牛油果+豉油+wasabi 就會好似食緊三文魚刺身咁樣, 小編也做了個實驗, 感覺上口感係真係有啲似🤣,仲要有啲似拖羅添, 因為有種creamy,入口即溶嘅感覺, 三文魚牛油果卷整體感覺不錯,值得推介👍。.🐄🍲 汁煮大根牛舌💲 58 👉 上菜嘅時候已經聞到香濃嘅牛肉味,牛肉醬汁味道濃郁, 再加上紅白蘿蔔十分之鮮甜, 而牛舌煮得軟稔入味, 十分適合撈飯嘅小菜

🌀🥚🍚 旋風蛋慢煮鰻魚丼
💲 98

🥑🍙 三文魚牛油果卷
💲 78

🐄🍲 汁煮大根牛舌
💲 58
👉 上菜嘅時候已經聞到香濃嘅牛肉味,牛肉醬汁味道濃郁, 再加上紅白蘿蔔十分之鮮甜, 而牛舌煮得軟稔入味, 十分適合撈飯嘅小菜。

🍍 原隻菠蘿雪葩
💲 68
👉 係原個菠蘿嘅份量, 刮走中間嘅果肉, 加上菠蘿味嘅雪葩,雪葩口感幾smooth, 味道香甜, 食到啖啖嘅菠蘿味。

🍸 日本完熟白桃梳打
💲 25
👉 係白桃味嘅梳打, 甜度適中,飲到淡淡嘅白桃味, 如果濃味一點會更好。
🍺 Stella
💲 38
👉 都算幾大杯,金黃色嘅色澤, 賣相十分不錯, 濃稠度比較低, 帶點花香味,比較容易入口, 小編都幾鍾意飲。

📍 在家居酒屋
大圍下徑口村154號地舖
=====================
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
Type of Meal
Dinner