2022-08-02
🌃 食肆為川菜小店, 位於鰂魚涌海堤街的一條小巷, 鄰近於太古坊, 但位置非常隱蔽, 除非係打工仔或者附近居住嘅街坊, 否則都好難搵得到。 餐廳以紅白色為設計, 有着濃濃嘅中國風, 牆壁嘅下半部分形成一個紅色階磚牆, 十分適合打卡。 餐廳賣點為大排檔風味, 主打原煲麻辣煲仔菜, 大排檔小炒、還有特色嘅中國白酒。-.🌶🐟🍲 招牌酸菜魚💲 148👉 以瓦煲煲仔菜方式呈上, 能夠有效果持久保溫。👉 餐廳選用了龍脷柳做酸菜魚, 比傳統酸菜魚羹更無骨同埋滑溜。👉 小編選了小辣嘅程度, 湯底味道 以酸菜、 尖紅椒、 芫茜為主, 酸辣度平均,而麻辣度偏麻而小辣。.🌶🥘 香噴噴臘味炒飯💲 98👉 以瓦煲煲仔飯方式呈上, 能夠有效果持久保溫。👉 炒飯炒得好有鑊氣, 飯粒粒分明, 臘味粒有好多, 加了辣椒香蔥去爆炒, 非常之惹味, 煲底仲食到唔少飯焦添🤤.👉 小編係餐飲方面叫了維他淳茶舍 支裝茶, 有助消脂解膩, 老闆娘仲送咗 中國白酒(大曲酒) 畀我哋試飲添, 飲落去竟然係有浸菠蘿味, 飲完仲有一股暖氣湧上嚟🤣.📍 紅館 (海堤街)鰂魚涌海堤街18-22號地下D10號舖.*此價格只供參考及以當時為準,實
🌶🐟🍲 招牌酸菜魚
💲 148
👉 以瓦煲煲仔菜方式呈上, 能夠有效果持久保溫。
🌶🥘 香噴噴臘味炒飯
💲 98
👉 以瓦煲煲仔飯方式呈上, 能夠有效果持久保溫。
📍 紅館 (海堤街)
鰂魚涌海堤街18-22號地下D10號舖
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。