從來都唔知道😳大角咀有唔少質素唔錯嘅餐廳因為多數人喺網上介紹呢區都係講吓啲小食、cafe等但係原來大角咀連西班牙🇪🇸餐廳都有呢日就嚟咗RuRu Tapas Restaurant🍽️佢嘅裝修主要用咗黑白灰色調高雅得嚟又略帶型格而餐椅係選用咗舒適嘅單座位小梳化對於返咗一日工嘅人嚟講真係好貼心.我分別食咗2款Tapas:粒粒八爪魚🐙同埋辣味蒜片蝦🦐八爪魚切成一口嘅呎吋,方便食用,而且烹調時間恰到好處,唔會煮到太韌,烘烤過嘅麪包連配菜食都唔錯;辣味蒜片蝦頗出色,個人覺得佢啲蒜片好用心製作,脆薄得嚟唔會太油膩,而且烹調時用咗Sherry酒同埋加咗檸檬汁,令呢道Tapas畀人感覺幾清新開胃👍🏻而以我咁鍾意食牛嚟講,封門柳當然會係我揀嘅主菜✨之前提過封門柳唔係度度都食到😎佢嘅肉質比較鬆軟,而牛肉味都相對濃啲,即使落咗醬汁,都唔會蓋過佢嘅牛香味👍🏻.🍽️RuRu Tapas Restaurant (旺角)📍旺角杉樹街11號德安樓地下1號舖
從來都唔知道😳
大角咀有唔少質素唔錯嘅餐廳
因為多數人喺網上介紹呢區都係講吓啲小食、cafe等
但係原來大角咀連西班牙🇪🇸餐廳都有
呢日就嚟咗RuRu Tapas Restaurant🍽️
佢嘅裝修主要用咗黑白灰色調
高雅得嚟又略帶型格
而餐椅係選用咗舒適嘅單座位小梳化
對於返咗一日工嘅人嚟講真係好貼心
我分別食咗2款Tapas:粒粒八爪魚🐙

同埋辣味蒜片蝦🦐

而以我咁鍾意食牛嚟講,封門柳當然會係我揀嘅主菜✨

🍽️RuRu Tapas Restaurant (旺角)
📍旺角杉樹街11號德安樓地下1號舖