2024-07-14 190 views
行經葵芳,發現左呢間隱世日式食堂,叫左幾款都好唔錯,於是寫返篇食評紀念一下春田便當 $109呢款饅魚便當極之豐富,除左配咖喱飯,仲有螺肉、刺身包括甜蝦1隻、兩塊三文魚同兩塊帶子,以及雞軟骨肉丸!個人覺得每一款都好好味,最驚喜係雞軟骨肉丸,好多軟骨粒粒,所以好有口感!福崗流心芝士漢堡扒番茄濃湯烏冬 $84碗烏冬非常鮮艷,事關番茄魚湯真係好濃郁,入邊有唔少番茄肉,酸甜得黎又搭配魚湯的鮮美,加上烏冬都非常Q彈,整體不錯!漢堡扒都好正,外脆內流心,啲芝士非常濃厚,滋味無窮!另外,我地都嗌左兩款壽司,包括係灸燒帶子壽司$32,同埋醬燒三文魚壽司$22,兩款都不錯,做到入口即融,可以一試!

春田便當 $109

福崗流心芝士漢堡扒番茄濃湯烏冬 $84

漢堡扒都好正,外脆內流心,啲芝士非常濃厚,滋味無窮!

2024-07-12
$125 (Dinner)