2022-10-05 64 views
平時成日都會經過依頭,本來一直都無太留意到原來有間拉麵🍜鋪,同朋友傾開先知,咁啱今日突然想食拉麵😂。前菜有個裙邊,食落甜甜地好彈牙,都幾醒胃👍。黑蒜油豚骨拉麵 $88第一眼最搶眼嘅就係塊紫菜,大大塊又脆口,點少少湯嚟食又有紫菜味又有黑蒜味👍。食拉麵🍜一定係飲一啖湯先,濃香黑蒜味,之後再嚟就係食注拉麵,軟硬度恰到好處,可能因為軟硬程度有得選擇😂。最後當然係豚骨,肥瘦均勻,肉味濃,油脂適中😋。仲有隻溏心蛋,亦都係重要角色之一,熟與未熟透之間嘅感覺,食落有少少溏心流出😏。櫻花蝦辛辣拉麵 $88依碗拉麵一上枱嘅時候店員已經即刻講要食咗櫻花蝦餅先,當小食咁食。食落卜卜脆,熱辣辣,大量嘅櫻花🌸蝦,非常開胃。辛辣湯底辣味足夠,本身我自己鍾意食辣,再配大大塊紫菜點湯嚟食一流👍。當然唔少得豚肉同溏心蛋嘅配合😋。

前菜有個裙邊,食落甜甜地好彈牙,都幾醒胃👍。

黑蒜油豚骨拉麵 $88

櫻花蝦辛辣拉麵 $88

2022-09-29
$90 (Lunch)
  • 櫻花蝦辛辣拉麵
  • 黑蒜油豚骨拉麵