2022-07-09 83 views
太郎居酒屋位於港威中心對面嘅樓上舖,相對地接近中港城個邊,商廈2旁的大堂都有工程進行緊,所以門口都比較隱閉~餐廳喺大廈9樓全層,一去到就令你覺得返咗鄉下咁,個種日本味道嘅感覺即刻返哂嚟呀🤣💁🏻‍♀️今次叫咗1️⃣個午市套餐4️⃣款串燒🍱午市套餐:火灸壽司八貫盛盒💰158太郎嘅火灸壽司盛盒抵食又美味呀🤣包括:黑松露帆立貝、油甘魚、A4日本和牛、赤蝦、三文魚、魷魚、魚背同鰻魚~刺身口感大約3成熟,唔會太生又或者過熟,熱天嚟食仲多種冰火口感呀🙈🍱午市套餐:麻醬冷烏冬💰-呢個午市套餐除咗主打嘅8款火灸壽司外仲包埋沙律、蒸蛋、麵豉湯同呢款麻醬冷烏冬😋烏冬份量十足,面層舖滿蟹籽,青瓜絲同蟹柳絲再混合埋麻醬,爽口又涼浸浸嘅口感岩哂呢個天氣食呀~🍡鹽燒雞翼💰22太郎嘅燒物價錢麵相當抵食吸引,忍唔住口叫咗幾串嚟試下🤣雞翼燒得金黃香脆,咬落去仲散發埋好香嘅鹽香味👍🏻🍡日本一口甜薯💰16甜薯燒物係我到每一間居酒屋必試嘅串燒,因為太熱愛甜薯😍太郎嘅甜薯都無令到我失望,粒粒紫色飽滿嘅紫薯,咬入口香甜美味嘅口感散發哂出嚟,完全食到停唔到口呀😋🍄芝士烤大啡菇大啡菇以芝士舖面一齊烤煮,食落好juicy外仲會有陣陣芝士香味,不過
💁🏻‍♀️今次叫咗1️⃣個午市套餐4️⃣款串燒

💰22

🍡日本一口甜薯
💰16

🍄芝士烤大啡菇
大啡菇以芝士舖面一齊烤煮,食落好juicy外仲會有陣陣芝士香味,不過對比另一素食都係會再揀甜薯享用🤣

🐷荔枝豚肉卷
💰28
見到呢個菜式名幾新穎,嗌咗一串嚟試下🤣豚肉片包住粒去核荔枝肉,第一啖會食到豚肉嘅香味,之後又甜又多汁嘅荔枝衝擊,整體口感都幾得意😋👍🏻