2023-05-22
平時同朋友聚會有時都想去居酒屋,一邊飲酒食野,一邊傾計,今次就達成願望。餐廳好窩心,提早幾日WhatsApp左🐻問要唔要訂生蠔/飛機貨刺身,咁就訂兩隻生蠔🦪支持下。一入到餐廳就感受到濃濃既日本風,最令人留意既係牆上有好多達摩,每張枱之間都有捲簾隔住,增加私隱度。⭐️花風月吟釀🍶 300ml $118口感淡麗,易入口,唔算係花香果香重既酒。⭐️日本山田灣生蠔🦪 $62淡淡海水味,唔算好甜但係鮮既。⭐️刺身盛合 6點 $298(深海池魚、海膽、赤蝦、油甘魚、時令刺身2點)刺身幾大件,鮮甜肥美,魚味幾濃,海膽都冇失手。⭐️章魚燒🐙 (5粒) $42有驚喜!!! 粒粒都外脆內軟,熱辣辣,醬汁惹味。⭐️蟹味增甲羅燒🦀 $88蟹膏味幾濃,可能唔係即場燒所以🐻覺得個質地稀左少少,但個梳打餅就出事,淋左。⭐️鹽燒雞軟骨🐔 (2串) $26好食!好食!好食! 香脆得黎又好咬口,好高質。⭐️黑糖燒菠蘿🍍$28雖然係黑糖但唔會好甜,好多汁,黑糖表面再燒脆少少就更正。⭐️壽喜燒鍋🍲 $168(牛肉、本菇、豆腐、蟹柳、娃娃菜)湯汁比一般食開既甜,以為牛肉得幾片,夾下夾下都有成8-9片,幾有牛味,豆腐都有驚喜,好滑。
⭐️花風月吟釀🍶 300ml $118
口感淡麗,易入口,唔算係花香果香重既酒。
⭐️日本山田灣生蠔🦪 $62
淡淡海水味,唔算好甜但係鮮既。
⭐️刺身盛合 6點 $298
(深海池魚、海膽、赤蝦、油甘魚、時令刺身2點)
刺身幾大件,鮮甜肥美,魚味幾濃,海膽都冇失手。
⭐️章魚燒🐙 (5粒) $42
有驚喜!!! 粒粒都外脆內軟,熱辣辣,醬汁惹味。
⭐️蟹味增甲羅燒🦀 $88
⭐️鹽燒雞軟骨🐔 (2串) $26
好食!好食!好食! 香脆得黎又好咬口,好高質。
⭐️黑糖燒菠蘿🍍$28
雖然係黑糖但唔會好甜,好多汁,黑糖表面再燒脆少少就更正。
⭐️壽喜燒鍋🍲 $168
(牛肉、本菇、豆腐、蟹柳、娃娃菜)