2020-03-22
小店好細心提供咗紙袋比我地放口罩😎係疫情底下帶比我地一點溫暖,香港人加油!3款壽司經火槍燒至微微焦香,壽司已調味好,建議不用加豉油都已經夠味。左👉🏻火炙三文魚油漬壽司$18尼款食落油脂味重,壽司上面既蔥中和番,整體感覺油而不膩中👉🏻火炙三文魚壽司(汁燒) $18無另外兩款咁多油脂,所以味道集中係火炙既焦味及三文魚既味,而汁燒味道亦唔太重右👉🏻火炙三文文魚腩壽司(岩鹽燒)$22三文魚腩入口即溶,腩位香口, 岩鹽燒令味覺多左一種層次,比汁燒更加吸引,而且咸度適中,推薦比大家👍🏻鹽燒厚切牛脷心$49牛脷心採自牛舌最嫩滑的中心,口感更細緻之餘,牛味仲好香濃添,咬落去非常彈牙,而且唔似平時既牛舌有筋。芝士辣肉醬焗原條茄子$48蒜蓉燒茄子就食得多,尼個芝士辣肉醬焗茄子咁新穎真係第一次食,肉醬味道有啲似魚香茄子,只係少咗鹹魚味,食落唔錯幾香口😋,至於芝士味唔算太突出,亦唔太辣,整體滿意。仲有茄子皮同肉可以輕易分開,方便唔喜歡食皮既客人👍🏻三重芝士溫泉玉子焗BBQ大菌$48賣相雖然普通,但芝士味非常濃郁,真係食得出有3種唔同既芝士味道,絕對低估左佢!配搭埋大菇出乎意料既好食,一大淡放落口包你滿足🥴入面
左👉🏻火炙三文魚油漬壽司$18
尼款食落油脂味重,壽司上面既蔥中和番,整體感覺油而不膩
中👉🏻火炙三文魚壽司(汁燒) $18
右👉🏻火炙三文文魚腩壽司(岩鹽燒)$22
鹽燒厚切牛脷心$49
芝士辣肉醬焗原條茄子$48
三重芝士溫泉玉子焗BBQ大菌$48
賣相雖然普通,但芝士味非常濃郁,真係食得出有3種唔同既芝士味道,絕對低估左佢!配搭埋大菇出乎意料既好食,一大淡放落口包你滿足🥴入面仲有煙肉碎添🤪
牛肉火鍋(壽喜燒湯底)$95
尼個牛肉火鍋相當抵食👍🏻如圖中所見成坐⛰咁高,而配料有牛肉 粉絲 秋葵 娃娃菜 豆腐 冬菇 洋蔥 ,壽喜燒湯底帶甜,一直都係我最喜歡既湯底,湯份量足夠無需額外加湯,鹹度剛剛好。火鍋有超入味既粉絲,不過如果各位想追加白飯,可以向職員查詢,$10一碗。
白桃梳打$22
雖然有啲甜,但白桃味算突出,如果大杯啲會更好🤪