2021-09-05 523 views
呢間隱世嘅沾麵小店近嚟好受歡迎,於是放假即刻去試下先,店舖細細,大約有20個位,而且你仲可以望到廚師煮沾麵嘅情況,好有喺日本食拉麵嘅感覺🤣🤣❣️魚介豚骨沾麵 $73呢度主打食沾麵,有三隻口味,今次就試左魚介豚骨,一送上嚟感覺普通,但食落非常有驚喜,沾麵湯底好濃郁,而且非常掛湯,湯頭加入左柚子,有一種清新嘅感覺🙆🏻‍♀️,呢度有別於其他沾麵店,可以選擇麵質,但預設嘅程度好啱我口味,煙韌彈牙,而且呢度係熱面上,而叉燒放喺湯中,令口感變得有少少鞋,有大量嘅蔥、筍、芝麻同魚介粉,豐富味蕾👅,最後嘅溏心蛋雖然放喺湯中,但仍然可以做到流心嘅感覺,蛋味濃👍🏻👅好味度:8.5(10分滿分)呢間沾麵小店真心有驚喜,雖然位置唔起眼,但食好嘢就喺要捐窿捐罅,食到最後店員問我要唔要加木魚湯落沾麵湯底,可以飲埋個湯,服務一流,但係排隊就真係要啲時間啦,下次想試吓另外兩隻味道👀,睇吓會唔會更加出色🧐

❣️魚介豚骨沾麵 $73

👅好味度:8.5(10分滿分)
2021-08-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$73 (Dinner)
  • 魚介豚骨沾麵