2021-06-12
呢間小店環境唔大,啲店員姐姐著晒有抗爭句子嘅tee💛 聽佢哋同熟客傾偈,都feel到佢哋好有人情味,真係黃到金,又高質又抵食,大家記得bookmark去支持下‼️‼️.▪️薑蔥蟹 $60▪️見佢咁抵,冇諗過啲蟹竟然咁高質會爆曬膏😱 仲要份量都唔少,足足有兩隻蟹!調味調得啱啱好,夠味但又唔會太鹹,啲蟹膏入晒味超正🤤 呢個價錢仲要咁抵,真係無得輸💯▪️黃金蝦 $78▪️呢個黃金蝦沾滿咸蛋黃超香超邪惡🤤 店員介紹時仲話啲咸蛋係每日即日買、新鮮蒸,唔係現成貨,所以特別好食!見隔離枱叫咗黃金魷魚鬚都好吸引,可惜我哋兩個人食唔到咁多,唯有下次再試😍▪️豉椒蟶子 $55▪️係嘴刁仔🙍🏻♂️最愛嘅蟶子🤩 啲蟶子勁大隻勁肥美,仲要超大碟!蟶子配豉椒汁真係冇得輸,我哋食到超滿足💯▪️煎韭菜餃子 $10 / 4隻▪️既然叫得餃子店,餃子當然係其中一樣招牌菜~呢度嘅餃子勁大隻,皮好薄、煎到好香好脆😍 仲要平均只係$2.5一隻,賣咁平到底得唔得㗎🤣🤣▪️芝麻雞翼 $8 / 隻▪️雞翼都算幾大隻,表面炸到好脆,咬落勁多肉汁🤤▪️乾炒牛/豬/雞河 $35▪️真係大碟到一定要share食,炒得幾有鑊氣,不過我哋揀嘅雞就炒得略為乾身咗少少🤏
▪️薑蔥蟹 $60▪️
▪️黃金蝦 $78▪️
▪️豉椒蟶子 $55▪️
▪️煎韭菜餃子 $10 / 4隻▪️
▪️芝麻雞翼 $8 / 隻▪️
雞翼都算幾大隻,表面炸到好脆,咬落勁多肉汁🤤
▪️乾炒牛/豬/雞河 $35▪️