2018-03-24 44 views
黎到銅鑼灣鬧市,有間隱世樓上火鍋店同一般火鍋店不同,呢度有似partyroom既房,比一大班人食飯慶祝都好有氣氛~溫暖;)前茶 麻辣木耳同青瓜相當野味呢度有兩個餐牌,一個係海鮮套餐,另一個係普通跟肉類既餐無海鮮~一場黎到,加上是海鮮控,當然簡海鮮套餐😊首先簡湯底先,原來呢度有埋雞煲,經員工介紹呢度雞煲既香料係好正宗,有別於出面既味道,所以簡左小辣,唔辣唔過引麻! 由於我地两款湯底,所以另一個就簡左清清地但又好補既花腸螺頭雞湯,令到我好期待!花膠真材實料大大舊,仲有豬骨令到湯更鮮甜,重要係有好多個螺頭係湯度~好入味!雞煲一上到就好入味~啲料同雞既份量差不多,好入咪呀~啲雞仲要夠滑夠辣同香口,真係滋味 推介😎之後仲落埋安格斯牛頸脊肉,呢種食飯有另一種味同牛好夾~不過如果無咁重口味,試下雞湯底都好突出肥牛既新鮮之後揀咗一啲手工丸,有 墨丸芝士牛丸,最重要係 夠彈牙!好咬口耶其次叫左個炸「巨」響鈴,第一次見到,經理話係師傅親自炮製,絕不馬虎,食得好滿足登登登登~到壓軸既海鮮拼盤殺到😃😃有鮑魚,大蜆,海蝦,帶子,青口,扇貝送到擺到好有心思同誠意,非常欣賞!款款都非常夠鮮美~淥熟左啲肉質依然細嫩彈
黎到銅鑼灣鬧市,有間隱世樓上火鍋

前茶 麻辣木耳同青瓜相當野味

登登登登~到壓軸既海鮮拼盤殺到😃😃
有鮑魚,大蜆,海蝦,帶子,青口,扇貝送到

擺到好有心思同誠意,非常欣賞!
款款都非常夠鮮美~淥熟左啲肉質依然細嫩彈牙~巧巧吱

水餃自家包的皮薄饀靚!最緊要配埋花膠雞湯是天作之合

飲品都好多可以選擇,不但有韓國飲品同果汁,重點係紅白酒+韓國啤Fitz任飲

雖然我少飲酒,但經經理介紹,試左紅白酒,平時我比較岩飲白酒,今次試佢既紅酒感覺不錯!比其他紅酒易入口,非常鐘意

心太軟

最後。。唔洗去食糖水! 包埋甜品心太軟~o ii shi~超有水準 ,值回票價😊

如果公司同事有聚會,下次一定卜返間房包場🤣點熱鬧都唔會影響到人又開心~岩哂開party+慶祝生日喔!
2018-03-20
Type of Meal