2017-12-01 155 views
今日黎尖沙咀揾個朋友,跟住為左揾個地方好好坐低傾下偈,就費事走出我mk揾野食,一上openrice就見到呢邊有多間食打邊爐嘅舖頭,於是就去左簡下有邊間好食,行行下見到呢間舖,作為火鍋發燒友嘅我地,就簡左呢度開飯喇。醉雞鍋一開始就緊係要簡個湯底先喇,呢個醉雞鍋個湯底真係好濃,入口有濃濃的花雕味,唔洗加入任何嘅配料,都好好喝,而且雞嘅份量唔小。自家雲吞雲吞好有口感,料夠晒多,加埋配料本身嘅鮮味,唔需要任何嘅調味都已經好正。脆肉鯇片未煮之前嘅非常亮身,煮後脆肉鯇片入口令人感覺脆滑身好夠鮮味,不過入口都唔小骨。黑柏葉煮後入口夠爽口,而且唔會有陣陣腥臭味,餐廳肯定係新鮮貨嘅。手打牛丸,手打蝦丸啲牛丸同蝦太粒粒都真材實料架,煮完粒粒都口感結實又夠彈牙今次嘅體驗都算幾好,比起一般任食嘅舖頭所有野都做得好更到位,食材亦都更加新鮮,有機會都要再黎先得
醉雞鍋
自家雲吞
脆肉鯇片
黑柏葉
煮後入口夠爽口,而且唔會有陣陣腥臭味,餐廳肯定係新鮮貨嘅。
手打牛丸,手打蝦丸
啲牛丸同蝦太粒粒都真材實料架,煮完粒粒都口感結實又夠彈牙