2019-02-23
去觀塘食lunch ,太多選擇了,選了駱駝漆大廈的I’s land Cafe。入到餐廳已感到心花怒放,因牆上佈滿花和綠色裝飾,好適合情侶或三五知己食飯。場內還有房可以包場。看到餐牌午餐選擇都算多,我和朋友選了羊髀扒和牛扒餐,見到可以追加小食,所以再叫了水牛城芝士雞翼$28及煙三文魚沙律$28。先上餐湯,有蘑菇粒。還有餐包,最特別係配蕃茄蓉醬。再來追加小食,煙三文魚沙律,沙律菜竟然有羽衣甘藍,好重本。另一小食,水牛城芝士雞翼,甜甜的醬,好味!平時的太酸辣反而不喜愛,這個芝士味濃。我點的羊髀扒配紫薯蓉$108,好大塊,平時常喇羊架,原來羊脾扒都好好食,肉質很滑嫩較淋,不會太重羶味,朋友點了美國安格斯牛扒$128,叫了五成熟,不過看來熟左少少,蘸上燒汁,好夾。配菜新鮮炸粗薯條,好香薯仔香味。餐飲點了即磨咖啡,好香醇,份量好多,同知己可以慢慢嘆著咖啡,慢慢暢談真捨意。
先上餐湯,有蘑菇粒。還有餐包,最特別係配蕃茄蓉醬。 再來追加小食,煙三文魚沙律,沙律菜竟然有羽衣甘藍,好重本。