2023-08-20 794 views
依間疏乎厘前身喺南山村, 後來改咗喺深水埗營業。南山邨嘅前身疏乎厘店我一直未有時間去到今次終於都可以喺深水埗試下。店舖其實唔係好大喺正角落位, 聽聞以前會喺隔離走廊開啲枱嚟堂食。 唔知係咪因為疫情改左,所以而家已經冇咗堂食但係可以買完疏乎厘後喺走廊隔離,牆身連咗少少鐵板都可以企係度食。 除咗主打嘅疏乎厘外,Menu上其實都見到有一啲甜品好似係西米露等等。 當然嚟得呢度食當然會試吓佢哋主打出名既疏乎厘。 疏乎厘嘅口味相當多,除咗有一般嘅抹茶味道及原味味道等,仲有啲比較特別嘅口味例如海鹽芝士、伯爵等等。 我當然會選擇試「伯爵傾情」, 價錢其實已經忘了是$45還是$50多了😅 。 因為即叫即整關係 一定需要等一會。 終於出爐, 比想像中大份。空氣感幾大。 伯爵茶味道濃郁, 但不會太甜。 加上面既脆脆,口感唔錯!

伯爵傾情
TakeAway