2020-01-13 168 views
經朋友介紹今晚渣車入去馬鞍山泥涌(King's & Queens冰室)餐廳對面有停車場,泊車十分方便,如坐巴士都好方便去到沙田新城市坐299X係泥涌站落車,我覺得如要找到好嘢食,都要行多一步。餐廳分左室外同室內,而室外還可以放狗狗,可以方便與狗同行的好地方。老爺車很有懷舊風情。杏汁白肺湯$168這盅湯可以裝到六至八碗,豬肺鮮甜軟淋,湯底煲至奶白色,好香杏汁味道,非常滋潤。酥炸生蠔,上碟時大大隻的生蠔以為是麵粉漿很多,但是一食落口蠔肉飽滿,非常鮮甜。乳鴿新鮮炸起,皮香肉嫩,十分惹味。豉油王大頭蝦$128蝦肉爽口彈牙,味道十足。江瑤柱扒豆苗,瑤柱頗多,豆苗翠綠先鮮。

老爺車很有懷舊風情。

乳鴿新鮮炸起,皮香肉嫩,十分惹味。

豉油王大頭蝦$128蝦肉爽口彈牙,味道十足。

江瑤柱扒豆苗,瑤柱頗多,豆苗翠綠先鮮。

Type of Meal
Dinner