2017-04-08
剛剛從日本回來最最最想念的就是他的和牛和刺身來到香港一直都找不到高質的日本餐廳今次幸得朋友介紹之下來這家位於一座大樓入面位置神秘而隱密的餐廳老實說價錢並不是很便宜但我們都是衝著質素而來的, 所以最希望的過是東西好吃!!以下這就是我最滿意的美食日本魚蛋同香港食既真係完全兩回事, 日本既魚蛋個樣似係魚片多D, 最特別係個食法係點埋D醬汁, 佢係有少少WASABI係度, 幾開胃日式東風螺東風螺好鮮味, 食到有少少海水味道, 店家貼心咁比埋牙籤FOR整個螺肉出黎, 都好易整, 而螺肉都食唔到有苦味, 最鐘意都係佢個醬味, 同個螺肉好MATCH立魚刺身包菜好特別既一道餸, 因為SO FAR都未食過有刺身係包住菜咁食, 比我既感覺係個刺物好鮮味, 而且個口感好新奇, 加埋個菜, 菜會中和左魚既腥味, 雖然有少少苦, 但係個口感係一流的意大利和牛- A4和牛刺身+意大利汁呢個係和牛刺身, 淨係個賣相都知係高級野, MENU說明話係用A4和牛做, 一入口就已經食到係和牛既味道, 好重牛肉既香味, 而且啖啖既和牛味係個口度, 食完都仲有個隻味!! D油先係重點!!!
最最最想念的就是他的和牛和刺身
來到香港一直都找不到高質的日本餐廳
今次幸得朋友介紹之下
來這家位於一座大樓入面
位置神秘而隱密的餐廳
但我們都是衝著質素而來的, 所以最希望的過是東西好吃!!
以下這就是我最滿意的美食
- A4和牛刺身+意大利汁