2019-05-07
今日約左媽媽食飯,慶祝媽點媽點節,選左蘇媽私房菜呢間餐廳,因為朋友話食過好好味,所以就同媽媽去試下🥰呢間餐廳向旺角既邊位,由朗豪坊行過去,一陣就去到👍🏻👍🏻餐廳入面吾算太大,所以有機會要等位,訂左位,就無問題啦😂老板娘好好人,好好傾,佢地介紹完今日既餐牌係咩,就同我地傾下計。原來佢地所有湯都係日日自家制,無味精,重可以落單送貨上門,估吾到可以咁方便。我自己平時都有煲湯飲,我一飲佢個湯,就知佢無講大話,有家既味道😂😂 真係無味精,同我平時煲既差吾多。今晚佢地既湯係粉葛煲鯪魚,非常好飲,極力推介。老板娘重即時比埋卡片我,話如果想飲湯,可以WhatsApp 佢地落單,非常好客🥰飲完個湯,就上前菜,個湯真心好飲,所以要講多次😂 前菜有蟹肉忌廉餅同埋沙律。沙律好新鮮,但個蟹肉忌廉餅好特別,我第一次食,入面有啲好似薯蓉既野,好好味,加埋個沙律醬,一流,媽點媽點都讚好👍🏻👍🏻再黎一碟日式雞串,呢個正常,吾算太特別😂主菜上啦,係鯖魚紫薯飯口,我第一次見紫色既飯,好靚。我諗每一個餸菜,都係厨房即時整,因為要時間先煮到出到黎,而且熱辣辣👍🏻鯖魚配上檸檬汁,好好味,係絕配,而且鯖魚已起骨,我食好好骨,青新又
呢間餐廳向旺角既邊位,由朗豪坊行過去,一陣就去到👍🏻👍🏻
餐廳入面吾算太大,所以有機會要等位,訂左位,就無問題啦😂
再黎一碟日式雞串,呢個正常,吾算太特別😂
鯖魚配上檸檬汁,好好味,係絕配,而且鯖魚已起骨,我食好好骨,青新又好味。
個紫薯飯入面有紫薯肉,提升左飯既口感。啖啖飯都食到紫薯既味道,飯帶有少少甜味,好特別。
食飽之後,甜品就上啦,老板娘又介紹個甜品,日日都係佢地人手整嫁,所以日日都吾同,可以外賣單點😂
非常好味,超濃既朱古力味,入面有兩層朱古力醬,太好味了,蛋糕可以加少少碟上既朱古力醬先食,對於一個咁鍾意食朱古力既人黎講,我比100分👍🏻👍🏻
媽媽對成餐飯都好滿意,母親節快樂呀🥰 大家如果有興趣食私房菜,可以去呢一間蘇媽私房菜,用心經營既味道,一食就會感受到👍🏻👍🏻